maandag 28 november 2016

Het gaat nu hard


13-11-2016 post Nuon
Bericht van de buren dat post van de Nuon bij hen is afgegeven. Een afwijkend factuuradres is blijkbaar toch moeilijk!  Tevens bericht dat er 2x isolatie piepschuim is gebracht.

14-11-2016 controleren
Bericht van Pascal Michorius met het verzoek of we de tekening m.b.t. de riolering en de plek van de kachel nog even wilde controleren. Het zag er prima uit. Voor de veiligheid nog wel een tekening gestuurd waarop de vaatwasser en de gootsteen in de keuken duidelijk staan vermeld. Tevens een aangepaste prijsopgave gekregen. (Er waren toch een paar veranderingen nu de fundering is veranderd én we de zonnepanelen in een later stadium gaan plaatsen). Daar zijn we akkoord mee gegaan.
15-11-2016 aan de gang
Bericht van Pascal Michorius dat ze vandaag aan de gang gaan. Johan wenst hem succes en meldt dat we hopen dat we op de hoogte worden gehouden van de vorderingen.
Bericht van Oscar Walraven van Finnhouse dat hij dit weekend bij de bouwplaats was geweest. Er hangt nu ook reclame van Finnhouse op het hek.



16-11-2016 beton gestort
’s middags kregen we veel mooie foto’s en zelfs filmpjes via de app van de buren. Zo konden we mee genieten van het storten van de vloer. Voor de avond waren ze klaar!
Het was een hele happening in de buurt. De buurkinderen keken van het dak van hun carport toe.






18-11-2016 glasvezel?
Verzoek aan Jan van Finnhouse gedaan m.b.t. schilderwerk om aan te geven wat het eerst gedaan moet worden. Jan reageerde dat er verder geschilderd kan worden met de schijnlogs. Mogelijk (als er de begane grond gevels staan ) ook de sponningen van daar waar het vastglas in komt. Als voorbeeld kregen we een foto waar dat al was bij een andere woning. We zijn nu wel heel benieuwd wat we volgende week gaan aantreffen.
Bericht van de buurvrouw dat ze naar de voorlichtingsavond m.b.t. glasvezel is geweest. We ontvingen veel informatie via de app. Dat wordt studeren voor Johan!
19-11-2016 installatiewerk in beton
Contact met Pascal Michorius. Alles is goed gegaan met het installatiewerk. Hij had zelf woensdag nog de ‘puntjes op de ie gezet’.
 21-11-2016 de eerste palen
Foto’s ontvangen van de buren.
Wat gaat het ineens snel! De eerste palen staan al. We kunnen ons steeds meer voorstellen hoe het gaat worden. Het is toch wel een heel mooie constructie.

















22-11-2016 dwarsbalken
Er zijn nu ook al dwarsbalken geplaatst. De contouren worden steeds meer zichtbaar. Er zijn zelfs al panelen geleverd!
 













25-11-2016 sponningen en schijnlogs.
We kunnen inderdaad verder gaan met de schijnlogs, en proberen dat we die zoveel mogelijk klaar krijgen. Advies om, als het weer het toelaat, zeker de sponningen van het vast glas. Hoe eerder dat klaar is, hoe beter.
25-11-2016 verrassing
Tot onze grote verbazing was de voorkant van het huis, met de nokbalken, al geplaatst. Ook beneden zaten alle panelen er in. We zijn even naar binnen gegaan door een (toekomstig) keukenraam. We zijn sprakeloos. In een hoekje waren rijplaten neergelegd waarop we keurig
konden staan met de camper.





26-11-2016 inschrijven glasvezel + veel schilderen
Na het ontbijt even gedwaald door het (blauwe) huis. Zelfs met de ladder naar boven geweest. We staan versteld over het tempo waarmee is gewerkt. De indeling wordt voor ons al goed duidelijk. ’s Morgens naar Winterswijk om ons aan te melden voor glasvezel in Meddo. Duimen dat de 50% wordt gehaald. Weer terug eerst de sponningen geschilderd (met extra, net gekochte, handschoenen onder de schilderhandschoenen. Het was echt koud). We starten om de eerste planken (achterkant) met oxyrood te schilderen. ’s Middags een rondleiding gegeven voor Michiel, Lieneke, Marijke, Jaap en Aafke.

28-11-2016
Reactie van Jan van Duynhoven (Finnhouse) ontvangen. Hij gaat binnenkort op de bouwplaats kijken. We kunnen alle spullen neerleggen waar we willen, als het maar 4 meter van de gevel is. Hij merkt op dat er een aanpassing moet komen op de bouw m.b.t. ramen. Er zijn te kleine sparingen gemaakt, omdat er geen rekening was gehouden met de roosters.  Jan gaat overleggen m.b.t. een handige sleutelafspraak.
 



 
 




















donderdag 10 november 2016

De bouw is begonnen

25-10-2016 contact met installateur
Pascal Michorius gaat onze opmerkingen verwerken en stelt voor dat we, aangezien we zelf ons hemelwater moeten opvangen, het beste zelf in de buurt kijken hoe men dit opgelost heeft. Het goedkoopste is om de buis gewoon boven het maaiveld te laten uitmonden en dan te lozen op straat. Verder is er ook een oplossing met een bezinkput, dit is een buis rond 300 mm ingegraven in de grond. Hierom heen kun je in een vierkante meter geelzand of grid doen, zodat het water goed kan bezinken. De buis wordt voorzien van een straatkolk, zodat er bij hevig regenval de put overstroomt en het water naar de straat stroomt.
Wij hebben voorkeur voor de laatste optie m.b.t. het hemelwater.












25-10-2016 de bouwcontainer
’s Morgens vroeg wordt de bouwcontainer van aannemer Koenen geplaatst. Aan het einde van de middag was hij op z’n plek. Met dank aan de foto’s van de buren. Wij hebben alvast een kunststof kast voor in de partytent gekocht, zodat we wat spulletjes goed weg kunnen zetten.














26-10-2016 veel graafwerk
De aannemer is al druk bezig met het afgraven van de grond op de plek van de fundering. Er blijkt een tegenvaller te zijn. Er is een laag grond die niet geschikt is om op te bouwen. Ze moeten verder afgraven dan verwacht (tot 1.80 m onder het peil).
 Het peil van onze woning komt op het gemiddelde niveau van beide buren. De extra afgegraven grond moet nu opgevuld worden door zand. In ieder geval is er nu aardig wat grond om de tuin op te hogen.
De buren hebben voor ons weer mooie foto’s gemaakt, zodat we op afstand mee genieten. De aannemer stuurde ook nog wat foto’s.  We zijn ons aan het oriënteren op de inrichting van keuken en badkamers. IKEA geeft inspiratie.



27-10-2016 gevuld met zand
Het gat is al weer opgevuld met zand!
We hebben gehoord wanneer het hout geleverd gaat worden. Op vrijdag 4 november vertrekt de vrachtwagen ’s morgens vanaf Travemunde. Het is de bedoeling dat de vracht ’s middags aankomt in Meddo. We gaan zorgen dat we er bij zijn.
Johan heeft nog contact met de verfleverancier. We krijgen nog een tester voor “white wash” buiten kwaliteit en nog een ander oxyrood. Daarna kunnen we beslissen wat de definitieve kleur wordt. De verf kan dan voor eind volgende week geleverd worden, zodat we aan de slag kunnen
We zoeken ook al naar mogelijke verlichting voor in de tent (we hadden nog een lamp op zolder) en elektriciteitskabel. Tevens zijn we op zoek naar mogelijkheden om de  tent enigszins te verwarmen. Waarschijnlijk wordt het een ‘hete lucht kanon’.


28-10-2016 lange kabel
We hebben alvast maar een stevige en lange kabel (op een haspel) aangeschaft, zodat we straks stroom hebben in de partytent vanaf de stroomkast. Het ‘hete lucht kanon’ is besteld.
De verftest is binnen. Meteen uitgeprobeerd op stukjes hout. De nieuwe kleur rood heeft onze voorkeur.
Aan het einde van de dag was de vorm van het huis goed zichtbaar en het bouwterrein afgesloten.







29-10-2016 tegels en keukenideeën
De dag besteed om ideeën te krijgen voor tegels, badkamermeubels en keuken. Voor de tegels hebben we ’s morgens de Gamma (alwaar we alvast verfhandschoenen hebben gekocht), Jan Groen en Wooning bezocht. We hebben nog niet gevonden wat we willen hebben, maar wel een duidelijker beeld van de kleur en type tegels. ’s Middags 3 uur vertoefd in IKEA. We hadden al gesnuffeld in wat magazines, maar nu in het echt bekeken. We hebben nu een goed beeld van wat we willen. Waarschijnlijk de essenhouten versie (dat vinden we nu ook mooi in de huidig keuken) met een stenen aanrechtblad. De koelkast, vaatwasser, oven en magnetron zijn ook uitgezocht. Het wordt een keuken zonder bovenkastjes en veel lades/bakken. We kregen ook goede ideeën m.b.t. de badkamers.
Toen we thuis kwamen bleek het ‘hete lucht kanon’ geleverd te zijn.

30-10-2016 tekenprogramma
Johan is de hele middag bezig om onze keukenideeën te projecteren in het tekenprogramma van IKEA. We krijgen zo een goed beeld. Het ziet er mooi uit.

31-10-2016 verf komt er aan
Johan heeft contact gehad met Peck van Finnpaint. Hij gaat van alle soorten een paar (grote) bussen sturen en adviseert om de verf niet te koud te laten worden. We zullen de verf dus niet achter laten in Meddo.We zijn ook al aan het uitzoeken waar we mogelijk over een jaar kunnen vertoeven. Het liefst in de camper. Het leuke idee om in Zoetermeer op een mini-camping te gaan staan, gaat (in ieder geval tijdens de winterperiode) niet door. Ze hebben daar geen toestemming voor. We blijven zoeken!

1-11-2016 14 blikken verf
Johan is gebeld door de bouwinspecteur van Winterswijk. Hij had nog geen melding gekregen van de aannemer. (De aannemer heeft wel contact gehad met de gemeente Winterswijk maar waarschijnlijk met een andere afdeling.) Johan heeft de contactgegevens aan hem gemaild.
We kregen een mooie factuur van Liander! Het was € 0,00. We hadden al betaald. Het was de eindafrekening voor de volledigheid.
De verf is geleverd. We hebben nu 6 heel grote bussen verf staan en 8 kleinere. Het is ook wel veel verf. Hopelijk redden we het er mee.

2-11-2016 hout komt iets eerder!
Johan heeft nog even contact m.b.t. een plekje voor de camper. Op de foto was te zien dat het hek, volgens ons, wel dicht bij de weg was geplaatst. Het blijkt dat de aannemer een hoekje voor ons gereserveerd heeft. We zijn benieuwd.
Van Peck (Finnpaint) heeft Johan nog even schilderadvies gekregen.
Bericht van Jan van Duinhoven (Finnhouse): het hout komt vrijdagochtend om 8 uur i.p.v. in de loop van de middag! We zullen dus morgenavond al moeten vertrekken. Dat wordt meteen actie: boodschappen doen en camper pakken i.p.v. sporten en zen.
Op ons verzoek heeft Jan van Duinhoven op een lijstje gezet wat we het eerst moeten schilderen, wat daarna enz. (en in welk pakket we het kunnen vinden!)

3-11-2016 op pad richting Meddo
De camper is startklaar met: grote bussen verf, kwasten en rollers, droogstellingen, onderdelen voor de extra plankenhouders, de dozen met nieuwe kasten, hete luchtkanon en gasfles + onze gewone spullen. Omdat we ’s avonds toch in bed willen slapen, halen we de nodige spullen (’s avonds in Meddo) van ons bed en brengen het, in het donker naar de partytent.




4-11-2016 aankomst van het hout
De wekker vroeg gezet! Ons ontbijt was net op toen we een vrachtwagen hoorde.
Tegelijkertijd kregen we een appje + foto van buurvrouw Jeanette. De vrachtcontainer met het hout en een bouwkraan kwamen om 7.50 uur aan. Om 8.00 uur was aannemer Mike Koenen ook aanwezig. Hij liet ons zien dat water en stroom al was aangelegd. Wij kunnen daar ook gebruik van maken voor de camper. De bouwkraan werd in onze ‘voortuin’ geplaatst. Gelukkig hadden we de camper verderop neergezet.
De buurkinderen konden nog
 net meemaken dat het eerste pakket gelost werd (voordat ze naar school moesten). Het was spectaculair
om te zien hoe de pakketten door de lucht gingen.
Mike Koenen maakte de pakketten, waarin het hout zat dat het eerst geschilderd moest
worden, deels open. Om 9.10 uur was het hout gelost en konden de vrachtauto en de bouwkraan weer vertrekken. We plaatsen ons rijdend huisje, op bouwplaten, in de ‘voortuin’ en sluiten de stroom aan. Johan legt ook een kabel naar de partytent.
In de tent zet Ellen (met een beetje hulp) de hoge kast in elkaar en sluit Johan het heteluchtkanon aan op de gasfles. Daarna worden de
droogrekken gebruiksklaar gemaakt. Na de lunch wordt de lage kast, door Ellen, in elkaar gezet. Het was echt een goede cursus ‘begrijpend lezen’. Johan brengt het eerste hout naar binnen. We kunnen daarna beginnen met de ‘SDS-delen’ in de ‘white wash’ zetten.  
Het warmtekanon zorgde er voor dat het (vooral voor Johan) te benauwd werd. We konden hem niet regelen. Ellen vond het echter nog niet warm genoeg. Morgen nog maar even naar Obelink.

5-11-2016 goed licht
’s morgens eerst naar Obelink. We waren de eerste in de winkel!. Daar hebben we nog een gasstraler (=kacheltje) en een extra gasaansluiting + een regelaar gekocht. We vonden ook een grote ledlamp. Die beviel uitstekend en gaf goed licht (zeker tijdens een regenbui). Om 16.30 uur was de hele lading voor de ‘white wash’ (bestemd voor plafond slaapkamer, badkamer en technische ruimte) geschilderd. Dat is 210 meter planken aan beide kanten (dus 420 meter). Om allebei met een eigen set schragen te werken, in het midden van de tent tussen de droogstellingen, werkte prima. Toen het even droog was, hebben we de voorraad planken voor ‘overstekken’ alvast naar binnen gebracht. Johan zet alvast wat extra losse plankendragertjes in elkaar.

6-11-2016 primer
Johan gaat door met het in elkaar zetten van de extra plankendragertjes en Ellen start met de primer voor de buitenbetimmering.

Beide kachels staan aan en zorgen voor een aangename werktemperatuur. Na enige tijd kon het warmtekanon weer uit. Onze pauzes gebruiken we om de tent goed te ventileren. Na de lunch was de primer goed genoeg gedroogd om ook de andere kant te schilderen. Het lukt om de hele partij aan 2 kanten te schilderen à2x 250 meter= 500 meter!

7-11-2016 geverfd hout weer buiten en start met de schijnlogs
We leggen al het geschilderde hout op behapbare (oftewel tilbare) stapeltjes en brengen ze, in de miezerregen, naar buiten, waarna we ze netjes afdekken met het plastic en nog een extra dekzeil (welke we gekregen hadden van Mike Koenen.) Daarna volgde een heuse conditietraining: 35 schijnlogs naar binnenbrengen. Dat zijn planken van 5,7 meter!
We moeten nu samen doen met een set schragen, omdat het anders niet past. Voor de (uitgestelde) lunch hadden we de schijnlogs aan de ene kant geschilderd en om 15.45 uur de andere kant. Dat was 2x 35x 5,7 = bijna 400 meter. We hebben dit weekend dus 1320 meter plank geschilderd! Om 16.00 uur was het tijd om op te ruimen. Tijdens de koffie nog even de mail gecheckt: schrikken! Bericht (via Louis van Finnhouse) van Liander. We moeten met spoed (binnen 5 dagen) een energieleverancier regelen, anders wordt de stroom weer afgesloten. Johan gaat meteen bellen met E-on. Nadat alle informatie was uitgewisseld, bleek dat ze geen spoedaanvraag konden doen, omdat het via een callcenter ging. (Het was na werktijd!) Alles maar weer geannuleerd. We laten het restje ‘white wash’ en het blik rosta (voor de delen waar we niet bij kunnen) achter voor de aannemer.

8-11-2016 energieleverancier
Johan neemt contact op met Nuon (i.p.v. Eon) i.v.m. de spoedaansluiting. Het blijkt dat bij Nuon nog dezelfde dag een spoedaanmelding geregeld kan worden. We sturen een mail aan Finnhouse en aannemersbedrijf Koenen waarin we aangeven wat we precies geschilderd hebben én waar we het hebben neergelegd. En een verzoek om aan te geven wat we de volgende keer het eerst moeten schilderen en met wat.
9-11-2016 Nuon
We hebben (nadat Johan er om heeft gevraagd) een bevestiging per mail van Nuon binnen dat alles is geregeld en dat het energiecontract gisteren is ingegaan.















maandag 24 oktober 2016

Wij zijn begonnen!




15-10-2016 plek vrij maken voor de partytent
We blijven een hele week in Meddo en vertoeven in de camper op ons eigen terrein.

 
Buurman Frits brengt de pallets. ’s Middags gaan we eerst, met een boodschappenbriefje, naar bouwbedrijf Overkamp. We komen terug met een kruiwagen, spijkers, schroeven, dekzeil, paaltjes, trottoirtegels, werkhandschoenen en een grashark. Vanwege het gewicht van de trottoirtegels, werd het 2x rijden. Gelukkig was het niet zo ver. De OSB-platen (voor de vloer in de partytent) worden na het weekend gebracht. Er is voor ons een rekening geopend, zodat we steeds een mooie factuur krijgen.
Op de plek starten we met het ‘maaien’ van het gras m.b.v. aangepaste heggenschaar, die weer aangesloten is op ons aggregaat (die bij de camper hoort.) Het werkt! Johan maait het gras en Ellen harkt het opzij. De kruiwagen met gras heeft aardig wat ritjes gemaakt naar de ‘grasstortplaats’. Na 3 uur actieve dienst begaf de heggenschaar het. We gaan nu toch maar kijken naar een grastrimmer.
De dichtstbijzijnde bouwmarkt die morgen, op zondag open is, is de Karwei in Eibergen.








16-10-2016 gras maaien met de trimmer





Met de kruiwagen worden de trottoirtegels naar achteren gereden. Bij Karwei in Eibergen wordt een Bosch grastrimmer aangeschaft. (Door de alertheid van Ellen was dat met korting!)
M.b.v. de grastrimmer maaide Johan de laatste strook van de plek voor de partytent.
Ellen ging daarna een breed pad maaien richting de weg. Dat was een behoorlijk zware klus! Johan gaat zich storten op de basis van de vloer. Eerst uitvlakken. De grond is vlakker dan verwacht, zodat alleen voor de achterste tegels de grond moest worden afgegraven.

Als een heuse stratenmaker legde Johan de trottoirtegels, die straks de hoeken van de pallets moeten ondersteunen, waterpas. ’s Avonds berekent Johan hoe de verdeling moet worden van de OSB-platen. Omdat de partytent net iets groter is dan verwacht, bestellen we, m.b.v. een contactformulier op de website, nog een extra OSB-plaat.
17-10-2016 Een palletvloer

De OSB-platen werden ’s morgens gebracht. Inclusief de extra plaat. Johan ging verder met palletvloer. Ellen ging verder met het maaien van het gras. Ze kreeg daarbij goede ondersteuning van de buurjongens Stijn en Daan.
Zij gingen het gras harken en brachten het gras met de kruiwagen naar achter. Grote pret! ’s Avonds was al een breed pad tot bijna aan de weg gemaaid en een stukje voor de camper (en het eerste rolletje  ‘draad’ van de trimmer helemaal versleten).
De palletvloer is klaar.














18-10-2016 De OSB-vloer
We gaan samen aan de slag om de palletvloer te beleggen met plastic. De trottoirtegels hielden het even op hun plek. Het plastic bleek net te weinig te zijn.
Gelukkig kregen we nog een stuk van Overkamp, toen we daar ook nog extra houtdraadbouten kochten. Met z’n tweeën de OSB-platen naar achteren gedragen. Dat was nog best een zware klus.


Daarna kon Johan ze op maat zagen met de cirkelzaag. We mochten gebruik maken van stroom van de buren! Daar waren we heel blij mee.  De OSB platen werden geboord door Johan en vastgeschroefd door Ellen. Lang leve onze 2 accuboren! Net voordat we klaar waren, begon het te regenen. Het dak van de partytent werd snel uitgepakt en gelegd over het deel wat klaar was. De laatste strook werd geplaatst in de regen. Dat betekende wel dat onze laarzen smerig werden en, omdat we toch ook op de platen moesten lopen, de platen ook vies werden. Dat werd dus schoonvegen! Maar het is wel gelukt om de hele vloer af te krijgen, ondanks de regen.

19-10-2016
voorbereiding voor de verstevigingpaaltjes
Vanwege de heftige regen niet meteen gestart met activiteiten op de bouwplaats.
’s Middags werd de regen minder. Johan gaat aan de slag om voorbereidingen te treffen voor de verstevigingpaaltjes (van 1.25 m!) die rond de vloer geplaatst moeten worden. Hij maakte eerst een ‘slaai’ van het zelfgemaakte handvat bij de gesneuvelde heggenschaar en een trottoirtegel. Tevens maakt hij verstevigingsblokjes voor in de pallets op de plek waar de paaltjes moeten komen. Van de buren mogen we een palenboor lenen.
Ellen maakt, nadat het is schoongemaakt, het plastic omgeslagen vast op de OSB-vloer m.b.v. een speciale nietmachine. Als verrassing kwamen de overburen uit Bergschenhoek even langs om te kijken naar ons nieuwe stuk grond.






20-10-2016
palen en vleugelmoertjes
Getooid in een regenjack en waterdichte hoed gaat Johan de paaltjes plaatsen.
De zelfgemaakte afstandhouder deed goed dienst.
Ellen draait (droog in de camper) de vleugelmoertjes alvast in de




betreffende onderdelen (buizen) van de partytent. Johan zet de paaltjes met houtdraadbouten, nadat ze op de juiste hoogte zijn, vast aan de blokjes in de pallets. M.b.v. het gevallen regenwater kan het dakzeil en de rand OSB schoongemaakt worden door Ellen. Om 15.03 uur ligt de vloer vast!


21-10-2016 de partytent
Het is droog!!! Samen zetten we het 1e deel van het frame van de partytent op. Daarna het dakzeil er overheen (en even uitrusten bij een bak koffie. Het is toch wel een zware klus!) Daarna gaan de ‘poten’ er in en kunnen de zijflappen vastgezet worden.
Dat moest m.b.v. elastieken met een balletje. De knoop bleek echter te klein te zijn, zodat het los schoot.
Ellen heeft alle elastieken verstevigd door er een extra knoop in te leggen.






We krijgen ook weer mail (op de i-pad). Pascal Michorius heeft een opzet gemaakt voor de offerte van het huisdeel. Dat gaan we komend weekend bekijken. Jan van Finnhouse bericht dat de binnendeuren toch anders (met een facetrand) zijn dan hij dacht. We gaan er mee akkoord en vragen of er al iets bekend is over de planning.
’s Middags moest de tent goed neergezet worden. Dat was nog een zware klus. De ritsen gingen moeizaam dicht omdat er veel spanning op zat. Dat komt waarschijnlijk door de lage temperatuur. Met wat trekken en timmeren lukt het uiteindelijk. Johan kan de paalhouders met schroeven vastzetten op de vloer.

De flapjes aan de buitenkant worden ‘vastgezet’ met de geleverde haringen (door Ellen) en met stoeptegels (door Johan). Om 16.30 uur staat de partytent vast. Johan maakt nog even een pleintje voor de tent m.b.v. het restant stoeptegels.



We krijgen een mailbericht van Arjan Walraven m.b.t. de planning. We lezen dat aannemersbedrijf Koenen het huis gaat bouwen. De huidige planning gaat er vanuit dat het huis in week 6 casco opgeleverd kan worden. (Dat is eerste helft van februari).
Het schilderwerk dat als eerste uitgevoerd moet worden zijn de STS delen (ca de helft) die als dakbeschot voor de aanbouw worden gebruikt. Dan de schijnlogs voor buiten. De houtskeletbouw delen gaan er ca week 45 in (afhankelijk van levering pakket), dus in week 45 / 46 zijn de eerste planken nodig. Dat wordt dus meteen schilderen in het weekend na de levering van het houtwerk. Misschien zelfs al starten op de dag van levering. In ieder geval kunnen we dan advies vragen.
Arjan adviseert om het af te stemmen met aannemer Koenen. Omdat we niet alles snapten, heeft Johan maar gebeld. Arjan dacht zelfs dat er misschien vandaag al ingemeten zou worden. Wij hebben echter niemand gezien. Na het telefoongesprek met Arjan krijgen we de digitale gegevens van de aannemer en uitleg. STS delen zijn de delen die bij de aanbouw komen voor het dak. STS delen hebben rechte uiteindes, terwijl de schijnlogs in elkaar vallen en een V naad. Hij noemt ook op hoe bepaalde delen geschilderd moeten worden. Gelukkig hoeft niet alles meteen klaar te zijn.
’s Avonds gaan we nog even naar Karwei in Eibergen (en brengen meteen een bezoekje aan Michiel en Lieneke.)
22-10-2016 nog meer gras trimmen
We nemen eerst de offerte van Pascal Michorius door en besluiten de tekstuele aanvullingen morgen te versturen vanaf de computer. Johan belt naar aannemer Rob Koenen. Hij  probeert vanmiddag nog langs te komen om ons te ontmoeten en onze wensen door te nemen. Wij gaan nog meer gras trimmen (vooral Johan) en harken (vooral Ellen), zodat het contour van het huis (de lintjes en paaltjes) weer zichtbaar wordt. Rob Koenen komt om 15.00 uur langs. We hebben een goed gesprek en ze gaan er rekening mee houden dat we tijdens de bouwperiode met de camper op ons erf kunnen staan. Komende week gaan ze starten met ‘inmeten’ en misschien zelfs als met de fundering. Zodra ze alles uitgezet hebben, moeten ze contact opnemen met de gemeente Winterswijk, die dan komt controleren. Het gaat helemaal goed komen!

Na de laatste pollen gras, zodat de ‘oprit’ recht is, gaan we alles opruimen. Wat hebben we veel gedaan deze week én wat is er veel gebeurd. We zijn er helemaal klaar voor!


23-10-2016
Na een reis van 2 uur, met de nodige mist, zijn we weer in Bergschenhoek. Johan stuurt de offerte met tekstaanvullingen naar Pascal Michorius, die ook ons huidige adres wilde weten. Ook maar gemeld dat de aannemer bekend is en volgende week gaat ‘inmeten’ en misschien zelfs al starten met de fundering.

24-10-2016 verfvragen
Johan stuurt een mail naar verfleverancier Peck de Jong (Finnpaints) m.b.t. de hoeveelheden die we nodig hebben gezien de melding van Arjan Walraven. We moeten even wachten op een reactie, omdat hij met klein verlof is.